Τους πρώτους 4 νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας που οργάνωσε στην αρχή της κυνηγετικής χρονιάς, ανακοινώνει σήμερα η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας.

Για την Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη τόσο η ανταπόκριση που υπήρξε σε αυτήν την πρώτη της προσπάθεια, όσο και το επίπεδο καλαισθησίας των κυνηγών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Όλοι, σχεδόν, οι κυνηγοί που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, φρόντισαν ώστε τα «έργα» τους να αντικατοπτρίζουν την κουλτούρα, τις αξίες, την αισθητική και τον πολιτισμό της κοινωνίας των κυνηγών

Η ανάδειξη των 4 καλύτερων φωτογραφιών, αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική διαδικασία για το Δ.Σ. της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε., αφού το κυνήγι αποτελείται από δισεκατομμύρια εικόνες και συναισθήματα.

Και όλες οι φωτογραφίες που εστάλησαν στα γραφεία μας, αποτύπωναν εικόνες και πολύτιμα συναισθήματα, που είναι αδύνατον να ιεραρχηθούν και να αποτιμηθούν αντικειμενικά.

Επειδή, όμως, έπρεπε να υπάρξουν οι… 4 «νικητές», το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ανακοινώνει σήμερα το τελικό αποτέλεσμα της πιο δύσκολης, έντονης, βασανιστικής και γεμάτης διχογνωμίες συνεδρίασης της, υποσχόμενο ότι με τη νέα κυνηγετική χρονιά θα επαναλάβει και θα οργανώσει ακόμα καλύτερα τον διαγωνισμό κυνηγετικής φωτογραφίας.

Πρώτος νικητής ο Γιώργος Σκαραμαγκάς από τον Κ.Σ. Λήμνου κερδίζει μια ιταλική καραμπίνα Franchi affinity, προσφορά της εταιρίας Σ. ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΑΒΕΕ.

Οι επόμενοι τρεις νικητές που κερδίζουν από μία δωρεάν κυνηγετική άδεια για την περίοδο 2020-2021, είναι οι: Ιωάννης Πίκουλης από τον Κ.Σ. Πειραιά, Βασίλης Παππάς από τον Κ.Σ. Μουζακίου και Άρης Χελάς από τον Κ.Σ. Καλαμάτας.

 

Φωτογραφία 1ου νικητή: Σκαραμαγκάς Γιώργος, Κ.Σ. Λήμνου

Θα μπορούσε να είναι το χάραμα μιας καινούριας μέρας, θα μπορούσε να είναι και το ηλιοβασίλεμα…

Ο κυνηγός και τα σκυλιά του μπορεί να είναι στο ξεκίνημα, μπορεί και στην επιστροφή.

Δεν έχει σημασία, όμως. Γιατί είτε στην αρχή είτε στο τέλος της, γι’ αυτόν είναι μια κερδισμένη ημέρα.

Φωτογραφία 2ου νικητή:   Ιωάννης Πικουλής, Κ.Σ. Πειραιά

Οι πιο πολλοί  από εμάς, αγαπήσαμε το κυνήγι μέσα από τις ιστορίες και την καθοδήγηση ενός πατέρα.

Γύρω απ’ αυτόν διαμορφώθηκε το φορτίο των αξιών μας, γιατί τα νεαρά αγόρια σε ΑΥΤΟΝ αναζητούν τα πρότυπα και τις εικόνες του κόσμου που μεγαλώνουν.

Ο πατέρας είναι αυτός που αναλαμβάνει να τα ξεναγήσει στις ομορφιές των βουνών, και τα διδάσκει το μέγεθος της ευθύνης που έχει κάθε άνθρωπος απέναντι στο μεγαλείο της φύσης που μας περιβάλλει…

Φωτογραφία 3ου νικητή: Βασίλης Παππάς, Κ.Σ. Μουζακίου

Ο λαγός, ο σκύλος, το τουφέκι…

Και πίσω στον τοίχο του κλειστού χωριατόσπιτου,  η ίδια η ιστορία αυτής της πατρίδας.

Στις πέτρες του διαβάζεις τις περιόδους ειρήνης και τα χρόνια των ξεριζωμών, τους καιρούς που η γη αισθανόταν την ευλογία του ζευγάτη, αλλά και τους άλλους, τους δίσεκτους καιρούς, που οι άνθρωποι έφυγαν για τις φάμπρικες της Γερμανίας ή για το χωνευτήρι της Αθήνας.

Σήμερα, τα ορφανεμένα σπίτια στέκουν εκεί, σαν να θρηνούν το φευγιό των ανθρώπων που τα έφτιαξαν.

Μέχρι να έρθει περαστικός ένας κυνηγός, να ξεκουραστεί στη σκιά τους…

Φωτογραφία 4ου νικητή: Άρης Χελάς, Κ.Σ. Καλαμάτας

Αυτό το «κλικ» είναι σαν να αιχμαλωτίζει κάποιο καλά φυλαγμένο μυστικό, μέσα στην καρδιά του κάθε κυνηγού. Αυτό που συνεχίζει να «ουρλιάζει» μέσα μας, όταν όλα έχουν τελειώσει…

Ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά «συντρόφων», γράφουν τον επίλογο της κοινής προσπάθειας μέσα στο χειμωνιάτικο ντούσκο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ