Συγχαρητήρια στους κυνηγούς που έσωσαν την Κιάρα

Ένα μεγάλο μπράβο από όλους μας στην παρέα των κυνηγών του Λιτόχωρου Πιερίας, που ύστερα από 6 μερόνυχτα προσπαθειών κατάφεραν να ανασύρουν και να διασώσουν την Κιάρα μέσα από το βάραθρο που είχε πέσει.

Ένα μπράβο σε όλους τους δικούς μας ανθρώπους, που για μία εβδομάδα, σχεδόν, έμειναν μέσα στο δάσος, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανή τη σκυλίτσα, από εκεί που βρισκόταν «θαμμένη ζωντανή».

Ένα μπράβο σε όλους τους κυνηγούς που έτρεξαν να βοηθήσουν για να σκαφτεί ο γρανίτης, να σπάσουν κομμάτι – κομμάτι τον βράχο, και να διασώσουν την Κιάρα λίγο πριν την επέλαση του χιονιά που θα την έθαβε για πάντα, μέσα στο βάραθρο που είχε εγκλωβιστεί.

Ένα μπράβο σε όλους εκείνους τους κυνηγούς που επί μία εβδομάδα προσπάθησαν και κατάφεραν, αυτό που ακόμα και για την Πυροσβεστική ή άλλες εκπαιδευμένες ομάδες διάσωσης φαινόταν αδύνατο.

Έστω και από την Αθήνα, έστω και μακριά από το πεδίο που εκτυλίχθηκε ο άθλος τους, τους σφίγγουμε το χέρι και μοιραζόμαστε μαζί τους τη χαρά, τη συγκίνηση και την περηφάνια τους, που έχουν πάλι την Κιάρα ζωντανή και υγιή στα χέρια τους.

Ένα χάδι στο κεφάλι της Κιάρα και από εμάς…

Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Γ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ